Polyurethaan zacht schuimen brengen comfort in ieders leven. De toepassingen zijn overal om ons heen. Denk aan zitmeubelen, matrassen, autostoelen, vliegstuigstoelen, filters en legio andere gebruiksartikelen. OMS heeft een uitgebreid assortiment van diverse soorten schuim. ( hier zie je dan de titel met een foto, of een foto waarop je gaat staan en de info zichtbaar wordt )

  • Polyether
  • Koudschuim ( HR schuimen )
  • Brandvertragende schuimen ( CM en CMHR schuimen )
  • Latex
  • Polypress
  • Mind foam ( zie aparte kopje en tekst )

Polyether, conventioneel schuim dat wordt toegepast op vele vlakken. Door de grote verscheidenheid aan kwaliteiten en hardheden wordt polyether toegepast in zitmeubelen, matrassen, verpakkingsindustrie de bouw en akoestiek.

Koudschuim, is schuim dat is afgeleid van polyether. Doordat men het schuim opener van structuur heeft gemaakt is het comfortabeler en beter in staat vocht te reguleren. Koudschuim wordt met name toegepast in matrassen en zitmeubelen.

Brandvertragende schuimen, Dit zijn zowel polyethers als koudschuimen voorzien van vlamvertragers en of vlamdovers. Er zijn meerdere normen BS5852, FMVSS302, Cal117.

Latex, OMS verwerkt uitsluitend Talalay latex.

Polypress, Polypress is gemaakt van snijresten uit het produktieproces. Door deze te vermalen en opnieuw aan elkaar te binden ontstaat polypress. OMS heeft meerdere soorten in assortiment die klant specifiek worden ingezet. Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen.